ACCESSORY STUDIO

ACCESSORY STUDIO

North Vancouver, BC

The Accessory Studio is a studio office space built as an “accessory building” on the owner’s residential property. It was designed to create an interactive environment that suited the client’s working style. It is functional and comfortable, a single space where all can participate in daily happenings.

The structure is nestled into the corner of the residential property on a steep site. As a result, the building is modest from the street but generous inside. The public entry is onto a mezzanine level of cedar and glass. Large glass doors slide open to a garden and fountain that act as an extension to the workspace three seasons of the year.

The studio itself is designed with tall ceilings, natural light throughout the day, carefully framed views, and durable materials like black concrete floors that meet the demands of a busy design studio.

2004 Lieutenant‐Governor of BC Merit Award

Project by mG architecture + design (Michael Green, Project Principal)

This studio demonstrates a commitment to a modern workplace where, as strange as it may sound, dogs, children, and bare feet actually improve the quality of work being done.