WHISTLER RENDEZVOUS RENOVATION

WHISTLER RENDEZVOUS RENOVATION

Originally constructed in 1980, The Rendezvous is a 27,000 square feet facility at the alpine zone of Blackcomb Mountain that provides food and services functions. Since the addition of the Peak to Peak Gondola, the facility has become a year round tourist attraction. With increased summer on-mountain activities and ever-increasing numbers of skiers, the building was suffering significant wear and tear and was in need of renewal.

The project was realized with a modest budget and a short summer construction window. The revised design centralizes the main circulation, allowing for clear sightlines to all the major functions of the building. An addition at the existing timber-frame exterior structure provides additional floor area for seating and circulation. The new central public axis bisects the main dining hall, breaking up the seating areas into smaller informal “rooms” that are easier to navigate.

The renovation successfully reconfigures existing program functions to improve flow thereby reducing congestion; updates to the interior and exterior finishes while retaining and rejuvenating what is still within usable life; and replaces ineffective building components. User experience is improved, patron flow and throughput is optimized, and the useful life of a building asset is extended.