Obakki

Process

In an effort to compliment and respect the brick and board-form concrete of the shell, a knife-edge white ceiling and similarly acutely cornered white walls were introduced to define program spaces. Thin steel rails were suspended from the ceiling to display the clothes in a box-like field reinforced by flanking concrete shear walls.

The design team collaborated with Vancouver artisan Brent Comber to develop a signature millwork element. The composition evolved with a long ‘Shattered’ wooden counter intersected with folds of white solid surfacing and integrated jewelry trays. The counter also discreetly houses basic storage millwork for point of sale and merchandise.

Custom chandeliers were designed and built in house as a softened interpretation of the “Shattered”millwork piece using translucent acrylic suspended below simple light boxes that conceal porcelain fixtures. Two circular change rooms were created with floor to ceiling curtains, providing a very open store when change rooms are not in use.

Recognition

Canadian Interiors Magazine – Best of Canada, 2009

AIBC – Lieutenant-Governor of British Columbia Award in Architecture – Merit, 2008

IDIBC – Award of Excellence – Gold (Retail), 2008

WoodWorks – Wood Design Award BC, 2008