Whistler Rendezvous Lodge Expansion

Process

The project was realized with a modest budget and a short summer construction window. The revised design centralizes the main circulation, allowing for clear sightlines to all the major functions of the building. An addition at the existing timber-frame exterior structure provides additional floor area for seating and circulation. The new central public axis bisects the main dining hall, breaking up the seating areas into smaller informal “rooms” that are easier to navigate.

Summary

The renovation successfully reconfigured existing program functions to improve flow thereby reducing congestion; updates to the interior and exterior finishes while retaining and rejuvenating what is still within usable life; and replaces ineffective building components. User experience is improved, patron flow and throughput are optimized, and the useful life of a building asset is extended.

Testimonial

“...The Rendezvous and Christine’s renovation has been extremely well received by our guests. The look and feel of the facility and the traffic flow has exceeded my expectation. I believe that we are well on our way to deliver on what we promised from both a guest and financial perspective. Thank you for the design, architectural and coordination work by you and your team, it is making a very positive impression!”

–Dave Brownlie, Former COO, Whistler Blackcomb