EVERGREEN RESIDENCE

An extensive renovation of an existing post and beam house in North Vancouver.

This project includes a feature staircase created out of reclaimed wood, a double height living room which opens to the garden for an inside/outside connection and exterior cladding charred in the traditional Japanese and Scandinavian method for material protection and longevity.

Interior features such as the build-in bookcases on the lower level and direct connection to the garden accommodate the specific lifestyle of the the family who all share a love of literature and the beautiful landscape of their North Vancouver property.

  • Evergreen 10 960x700 EVERGREEN RESIDENCE
  • IMG 5298 ST L 960x700 EVERGREEN RESIDENCE
  • Evergreen 3 960x700 EVERGREEN RESIDENCE
  • Evergreen 9 960x700 EVERGREEN RESIDENCE
  • Evergreen 8 960x700 EVERGREEN RESIDENCE
  • Evergreen 7 960x700 EVERGREEN RESIDENCE
  • IMG 5230 ST L WP31 960x700 EVERGREEN RESIDENCE

Credits:
Firm: mcfarlane green biggar ARCHITECTURE + DESIGN
Project Lead Architect: Michael Green, Architect AIBC

Related projects
CANNON POINT

EVERGREEN RESIDENCE

ACCESSORY BUILDING


PARTHENON PLACE

RONALD MCDONALD HOUSE BC

6TH & WILLOW