ABERDEEN DRAGONS

ABERDEEN DRAGONS

Richmond. BC

MGA’s Aberdeen Dragons installation connects two large public buildings at the Aberdeen Centre with a temporary connective pathway experience.  The design concept derived from classical Chinese drawings of dragons – we sought to represent two playful dragons weaving through the linear space. The wood slat dragons rise and fall, twist and turn while providing play areas, niches, and a colourful, active space for kids of all ages.

The dragons are designed in sections, to be removed and donated to schools in the area as future play structures, giving the design a longer life than the owner originally requested. The ability for the project to find a broader story, one that connected to the cultural identity of the Chinese Canadian community and brought greater value to our solution.

The abstracted forms of the two dragons meet transitioning a rainbow of color through the raw unfinished space.